Cea mai sigură Investiție în 2023, la care probabil nu te-ai gândit - podcast HIPO

În ultimul timp auzim multe vorbe despre criza economică, companii mari care își reduc numărul de angajați, despre ce faci cu banii și care sunt cele mai bune investiții pe care le poți face.

”Cred ca cea mai bună investiție pe care poți să o faci este investiția în tine, pentru un motiv foarte simplu: atâta vreme cât ești sănătos și funcțional, ce ai investit în tine iei cu tine oriunde te-ai duce”, Cornel Ionescu, trainer și coach financiar la Banometru.

Iată câteva subiecte pe care le-am discutat împreună cu echipa HIPO și te invităm să vezi și podcastul făcut împreună, de la finalul articolului.

1.    Învestiția în tine

Investiția în tine poate reprezenta o investiție în sănătatea ta, să faci mișcare și să mănânci sănătos și/sau o investiție în creșterea veniturilor tale. În prima parte a vieții ajută foarte mult să investim în așa fel încât venitul nostru activ să crească din ce în ce mai mult. Învațarea continuă este importantă și trebuie să fie alături de noi, pe tot parcursul vietii, pentru a ne dezvolta skillurile care ne produc venit.

2.    Creșterea valorii în companie

Dacă urmezi primul pas, investiția în tine, mai mult ca sigur îți va crește și valoarea în cadrul companiei. Skillurile pe care le-ai dobândit prin educație și traininguri vor putea fi puse în valoare în diversele taskuri de la locul de muncă. Productivitatea și eficiența ta vor crește și în acest fel vei aduce din ce în ce mai multă valoare companiei, lucru ce se va resimți și în salariul tău.

3.    Obiectivele SMART

Una dintre cele mai întâlnite este metoda SMART: specific, măsurabil, posibil de atins, relevant și încadrat într-un interval de timp. Pentru a-ți atinge acest obiectiv, ai nevoie de o strategie bine definită și de o planificare adecvată. Acest lucru poate presupune economisirea unei anumite sume de bani în fiecare lună sau gasirea unor surse suplimentare de venit, care să te ajute să atingi acest obiectiv. Dacă te afli în prezent într-o situație în care nu indeplinești condițiile necesare pentru a atinge venitul dorit, ar trebui să identifici acțiuni concrete, pe care le poți intreprinde în fiecare zi, pentru a te apropia de obiectivul tău.

Urmărește aici, podcastul de Cariera 360, al HIPO, unde dezbatem întrebările tale, legate de carieră, dar și despre succesul tău, atât profesional, cât și personal.